Summit Agro – Plusvaloare din “Tara Soarelui Rasare”

Summit Agro Romania a sarbatorit la Poiana Brasov, in cadrul unui eveniment special, asa cum obisnuieste de foarte multi ani, alaturi de partenerii sai (distribuitori, jucatori cheie de pe piata, importanti factori de opinie, cercetatori, fermieri importanti si media) incheierea unui an de succes si a dat startul unui nou an, pentru care a pregatit solutii cheie in intampinarea provocarilor din agricultura.

In 2020, compania prezinta, in contextul agriculturii, valoarea pe care o aduce pe piata si solutii cu care vine, in sprijinul partenerilor, in lumina originilor japoneze ale companiei: Plusvaloare din „Tara Soarelui Rasare”.

Dr.Ing. Patricia Maria Stirbu declara: “Acum un an, tot la aceasta sarbatoare, preluam rolul de Presedinte Summit Agro pentru Romania, Bulgaria, Adria si Republica Moldova. A fost un an plin de bucuria revederii si revenirii acasa, un an foarte intens si spornic. In 2020, Anul Sanatatii Plantelor, ne propunem sa fim si mai aproape de partenerii nostri, sa ii servim mai bine si ii asiguram ca si in 2020 vom aduce colaborarii noastre Plusvaloare din “Tara Soarelui Rasare”.

Tomoaki Tetsu, Presedinte & CEO al Sumi Agro Europe, a fost prezent la eveniment si in acest an, “mandru ca actuala echipa, condusa in ultimul an de catre Dr.Ing. Patricia Maria Stirbu, reuseste in continuare sa faca fata cu brio tuturor provocarilor si sa aiba rezultate bune chiar si intr-un an plin de provocari in ceea ce priveste agricultura, atat pe plan national cat si international.”

Summit Agro Romania, lanseaza cu aceasta ocazie produse noi, inovatoare, in pas cu noile tendinte, dar si cu noile restrictii din ce in ce mai drastice, consolideza categoria produselor Bio, cu utilizare atat in agricultura conventionala, cat si in cea organica, mentinand viziunea pe termen lung a companiei si pastrand calitatea produselor si serviciilor.

In cadrul evenimentului, compania a prezentat doua produse ce vin in sprijinul fermierilor, cu atuuri din punct de vedere al substantelor active sau combinatiei de substante active utilizate si a pus din nou accentul pe gama Bio – Seipro („sei” vine de la seicho, care in limba japoneaza inseamna crestere si „pro” – un produs pentru profesionisti), ce inglobeaza acum 5 produse.

Cele doua produse prezentate ca reprezentand o solutie cheie pentru fermieri sunt Lieto si Click Pro.

Lieto este un fungicid pentru combaterea manei din culturile de cartof, tomate si vita de vie ce are si actiune preventiva si curativa. Este rezistent la spalare, are actiune multi-site si este absorbit rapid in planta, cu o distributie uniforma.

Totodata este sigur pentru mediu si utilizator si are o sinergie excelenta cu substantele care actioneaza impotriva germinatiei sporilor.

Click Pro este un erbicid selectiv – pentru cultura porumbului, considerat a fi o solutie excelenta impotriva buruienilor dicotiledonate, dar cu efect si asupra unor monocotiledonate.

Este un produs cu flexibilitate in aplicare, cu actiune de lunga durata ce actioneaza rapid, rezultatele fiind vizibile in doar cateva zile de la aplicare.

Gama Seipro contine biostimulatori de top: Shigeki – pentru sustinerea plantelor inaintea perioadelor de stres, Kaishi – pentru trecerea peste stresul deja cauzat acestora, Kinactiv Fruit – care sporeste calitatile fructelor si Kinactiv Root – biostimulator pentru inradacinare.

De asemenea, gama contine si un insecticid biologic – NoFly WP – pentru utilizare atat in spatii inchise, cat si deschise. Acesta are ca substanta activa o concentratie mare de blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901 si alte ingrediente inerte de natura organica.

In acest an, produsele au fost prezentate participantilor la eveniment de catre echipa de specialisti Summit Agro Romania, sustinuti de reprezentanti de seama ai institutelor de cercetare de pe intreg cuprinsul tarii.

Domnul Dr.Ing. Stefan Oana, Director Regional de Vanzari pe zona de Sud a tarii, cu o experienta de peste 35 ani in domeniul agricol si 16 in cercetare, a prezentat produsul Click Pro si avantajele oferite de acesta, alaturi de Doamna Drd.Ing. Susana MONDICI de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola LIVADA, care a prezentat studii ce atesta calitatile deosebite ale produslui.

Domnul Dr.Ing. Endre Sigmond, Expert Tehnic Summit Agro Romania, cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul agricol si 10 ani in cercetare, a prezentat produsul Lieto, cu rezultate deosebite obtinute pentru aceasta cultura, sustinut de teste realizate si prezentate de catre Doamna Dr.Ing. Manuela Hermeziu – Instiututul de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov.

Domnul Ing. Margarint Nita-Dragomir, Director Tehnic Summit Agro Romania, a prezentat participantilor gama Seipro cu avantajele si beneficiile acestei categorii de produse ce vin in ajutorul fermierilor, beneficii sustinute de catre domnul Ing. Catalin Petrache, reprezentant al companiei Marcoser in urma utilizarii Bio-insecticidului NoFly si de catre domnul Nicu Feier, fermier cultivator de capsun din zona Halmeu – Satu Mare, ce se declara foarte multumit de rezultatele obtinute utilizand produsele din aceasta gama: Kinactiv Root si Shigeki.

Si aici au fost prezentate studii realizate de catre institute, luand cuvantul atat doamna Dr.Ing. Alina Donici de la Statiunea Didactica de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa cu rezultate deosebite in ceea ce priveste testarea produselor Shigeki si Kinactiv Fruit la vita de vie, dar si domnul Dr. Ing. Dan Chira de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura “Marin Dracea” – SCDEP Brasov cu rezultate foarte bune in ceea ce priveste stimularea cresterii plantulelor de molid in solar folosind in tratamentele de stimulare produsele Shigeki si Kinactiv Root.

Summit Agro Romania s-a infiintat in anul 1997 si face parte din Sumitomo Corporation cu sediul central in Japonia. Printre marcile cele mai cunoscute comercializate in Romania de compania Summit Agro amintim: insecticidele – Mospilan 20 SG si Wizard, fungicidele – Cyflamid 5 EW, Topsin 70 WDG, erbicidele – Nisshin, Targa Super si fertilizantii – Fertigofol Ultra, Sulfomax si BrasiPro.

Totodata mentionam si Trika Expert, un produs ce incorporeaza in aceeasi granula substanta activa – Lambda-Cihalotrin (4g/kg), dar si fertilizant organomineral cu efect starter (fosfor 35% si azot 7%), oferind astfel protectie si energie radiculara.

Sumitomo Corporation are o istorie care dateaza inca din 1630, este prezenta in 116 tari, cu peste 700 de sucursale si are un numar de aproximativ 73.000 de angajati. Corporatia desfasoara activitati in diferite industrii: industria de extractie si prelucrare a metalelor, transporturi si sisteme de constructii, mediu si infrastructura, media, bunuri si servicii pentru imbunatatirea stilului de viata, resurse minerale, energie, produse chimice si electronice.