Despre noi

Summit Agro Romania apartine grupului de companii cu capital japonez Sumi Agro Europe, care la randul sau apartine SUMITOMO CORPORATION din Japonia, iar in 2017 a aniversat 20 de ani de activitate pe piata din Romania.
SUMITOMO CORPORATION a luat fiinta in 1919, bazandu-se pe indelungata experienta SUMITOMO, ale carei baze au fost puse in urma cu patru secole, prima companie fiind creata inca din 1630; si se numara printre cele mai mari corporatii din Japonia. Activeaza in domenii diverse precum: comert, minerit, constructii, finante, imobiliare, telecomunicatii etc. Este prezenta in peste 130 de locatii in 66 de tari si are peste 73.000 angajati.
Summit Agro Romania are ca obiect principal de activitate comertul cu produse de protectia plantelor, fertilizanti, biostimulatori si produse pentru combatere biologica si reprezinta in Romania un numar de peste 40 producatori de produse agrochimice.
Prin numarul si diversitatea produselor din portofoliu, Summit Agro Romania poate oferi fermierilor programe complete de protectie si nutritie a plantelor, incepand de la semanat pana la recoltare.
Din 2018 a fost lansata in Romania gama SEIPRO („sei” in japoneza inseamna crestere si „pro” – pentru profesionistii din agricultura, dar si cei care sunt „pro” unei agriculturi sustenabile).
In aceasta gama sunt cuprinse produse pentru combaterea biologica a bolilor si daunatorilor, biostimulatori, dar si fertilizanti si produse speciale care au certificate BIO la nivel European.
Strategia de dezvoltare a acestor produse este axata pe utilizarea lor intr-un program integrat de combatere, inclusiv pentru agricultura conventionala, nu numai utilizarea acestora in agricultura organica.
Astfel, isi sustine obiectivul, acela de a ajuta in obtinerea unor recolte cat mai sanatoase si mai sigure pentru consumator si mediul inconjurator.
Certificarea SR EN ISO 9001:2008 este o garantie in plus a calitatii managementului, produselor si serviciilor oferite  de  companie.
Varietatea de produse macro si microambalate satisface nevoile fermierilor cu exploatatii agricole mari, cat si a celor care produc pe suprafete mici, pentru consum propriu sau pentru piata de fructe si legume proaspete.
Produsele Summit Agro sunt comercializate in Romania printr-o retea autorizata de distribuitori nationali,  regionali  si  fi fitofarmacii,  iar  informatia  tehnica si asistenta  de  specialitate sunt asigurate de catre echipa de specialisti a companiei, la un inalt nivel de profesionalism.
La baza actiunilor companiei stau seriozitatea, transparenta si respectul fata de parteneri.
Misiunea Summit Agro Romania este de a se integra in agricultura din Romania si de a pune la dispozitia partenerilor sai solutii performante, reprezentate de produse de protectia plantelor si fertilizanti de inalta calitate, create in urma unor ample activitati de cercetare-dezvoltare de inalta performanta.