Despre noi

Summit Agro Romania a luat fiinta in anul 1997 si apartine grupului de firme cu capital japonez Sumi Agro Europe, care la randul sau apartine SUMITOMO CORPORATION din Japonia.

SUMITOMO CORPORATION s-a infiintat in 1919 bazandu-se pe indelungata experienta SUMITOMO ale carei baze au fost puse in urma cu patru secole, prima companie fiind creata inca din 1630; si se numara printre cele mai mari corporatii din Japonia.
Activeaza in domenii diverse precum: finante, asigurari, comert, produse chimice si electronice, servicii pentru imbunatatirea stilului de viata, extractie si prelucrare a metalelor, transporturi si sisteme de constructii, mediu si infrastructura, media, bunuri si resurse minerale, energie.
Este prezenta in 66 de tari si regiuni cu 136 de locatii si un numar de aproximativ 73.000 de angajati.

Summit Agro Romania are ca obiect principal de activitate comertul cu produse pentru protectia plantelor, fertilizanti, biostimulatori si produse pentru combatere biologica si reprezinta in Romania un numar de peste 40 producatori de produse agrochimice.

In 2018 a fost lansata in Romania gama SEIPRO („sei” in japoneza inseamna crestere si „pro” – pentru profesionistii din agricultura, dar si cei care sunt „pro” unei agriculturi sustenabile), ce cuprinde produse pentru combaterea biologica a bolilor si daunatorilor, biostimulatori, dar si fertilizanti si produse speciale care au certificate BIO la nivel European.
Strategia de dezvoltare a acestor produse este axata pe utilizarea lor intr-un program integrat de combatere, inclusiv pentru agricultura conventionala, nu numai utilizarea acestora in agricultura organica.
Astfel, Summit Agro Romania isi sustine obiectivul de a ajuta in obtinerea unor recolte cat mai sanatoase si mai sigure pentru consumator si mediul inconjurator.

Varietatea de produse macro si microambalate satisface nevoile fermierilor cu exploatatii agricole mari cat si a celor care produc pe suprafete mici, pentru consum propriu sau pentru piata de fructe si legume proaspete.

Produsele Summit Agro sunt comercializate in Romania printr-o retea autorizata de distribuitori nationali, regionali si fitofarmacii, iar informatia tehnica si asistenta de specialitate sunt asigurate de echipa de specialisti angajati ai firmei, la un inalt nivel de profesionalism.

Inceputul anului 2021 aduce Summit Agro Romania si mai aproape de partenerii de afaceri din Romania, de fermierii romani, angajatii acestora, familiile si beneficiarii culturilor acestora prin dezvoltarea de noi servicii de consultanta in asigurarea culturilor, punand accentul pe importanta gestionarii riscurilor in agricultura si asigurarea culturilor in fata neprevazutului: Plusvaloare cu asigurari “chibzuite” de la Summit Agro.

Compania face astfel inca un pas in adaptarea la nevoile pietei si dezvoltare responsabila, continuandu-si misiunea de a fi alaturi de fermierii romani cu solutii complete, integrate, venind in intampinarea nevoilor lor cu pachete personalizate, adaptate, chibzuite, prin care ofera consultanta si asigurari pentru ferme, fermieri sau lucratori in ferma.

Printre asigurarile oferite se evidentiaza cele pentru culturi, animale, pasari, albine, pesti, protejarea angajatilor, a cladirilor si utilajelor, dar si asigurari generale de persoane, de locuinta, auto, voiaj, sanatate, viata, economii etc.

Misiunea Summit Agro Romania devine aceea de a se integra in agricultura din Romania si de a pune la dispozitia partenerilor sai solutii performante, reprezentate de produse pentru protectia plantelor, fertilizanti de inalta calitate, biostimulatori si produse pentru combatere biologica, create in urma unor ample activitati de cercetare-dezvoltare de inalta performanta, dar si servicii de consultanta in asigurarea culturilor, punand accentul pe importanta gestionarii riscurilor si asigurarea in fata neprevazutului.

Prin numarul si diversitatea produselor din portofoliu, Summit Agro Romania ofera fermierilor programe complete de protectie si nutritie a plantelor, incepand de la semanat pana la recoltare, consultanta dedicata in ceea ce priveste comercializarea si utilizarea produselor pentru protectia plantelor, dar si consultanta in asigurarea potentialelor riscuri asociate sferei domeniului agricol si valorificarea instrumentelor de asigurare a fermelor si culturilor in gestionarea optima a riscurilor.

La baza actiunilor companiei sta seriozitatea, transparenta si respectul fata de parteneri, certificarea SR EN ISO 9001:2008 fiind o garantie in plus a calitatii managementului, produselor si serviciilor oferite de companie.