Summit Agro – al cincilea element, de 22 de ani

Summit Agro Romania lanseaza campania comerciala 2019 impreuna cu partenerii sai din toata tara, la Poiana Brasov, printr-un eveniment special, asa cum i-a obisnuit de-a lungul timpului.

Anul acesta, compania prezinta, in contextul agriculturii, apa, aerul, focul si pamantul ca fiind cele patru elemente cheie clasice si la indemana oricui, iar Summit Agro Romania, este cel de-al cincilea element, ce le imbratiseaza si potenteaza, oferindu-le partenerilor produsele care fac diferenta.

Noutatile nu se lasa asteptate nici in acest an, compania avand chiar de la 1 februarie un nou Presedinte, in persoana doamnei Dr. Ing. Patricia Maria Stirbu, cu o experienta in agricultura de peste 20 de ani, la companii multinationale, in Romania precum si la nivel european si global. Noutatile se extind si la nivel de grup, din 2019 Presedinte al grupului Sumi Agro Europe fiind domnul Tomoaki Tetsu – cu peste 25 de ani de experienta in domeniul agriculturii la nivel european si global.

La inceput de drum, Dr. Ing. Patricia Maria Stirbu, Presedintele Summit Agro Romania declara: “Am acceptat cu entuziasm si incredere propunerea de ma alatura echipei Summit Agro Romania, alaturi de care voi depune toate eforturile pentru a duce compania mai departe cu succes, contribuind activ la dezvoltarea si cresterea ei bine meritata dupa cei 22 de ani de existenta.

Dupa un an cu provocari, atat pentru intreaga industrie, cat si pentru compania Summit Agro Romania, sunt pregatita ca, alaturi de o echipa bine structurata, luptatoare, sa depasim toate noile provocari si sa reusim sa mergem mai departe cu realizari multiple.”

Tomoaki Tetsu, Presedintele Sumi Agro Europe, de asemenea prezent la eveniment, mentioneaza: „Am avut onoarea de a primi acceptul doamnei Stirbu de a se alatura echipei Summit Agro Romania in calitate de Presedinte si avem toata increderea ca va reusi cu succes sa continue dezvoltarea companiei pe termen mediu cat si lung. Vedem acest moment ca un nou inceput, un nou drum plin de realizari si succes pentru Summit Agro Romania, alaturi de care voi fi si eu cu tot suportul necesar atunci cand si daca va fi nevoie.”

De asemenea, Summit Agro Romania, lanseaza si acest an produse noi, inovatoare, in pas cu noile tendinte, din categoria produselor Bio, cu utilizare atat in agricultura conventionala, cat si in cea organica. Se consolideaza in acest fel si acest segment din portofoliu, in linie cu viziunea pe termen lung a companiei, pastrand calitatea produselor si serviciilor.

Cu ocazia evenimentului, compania a pus accentul pe noul produs din gama Bio – Seipro („sei” vine de la seicho, care in limba japoneaza inseamna crestere si „pro” – un produs pentru profesionisti) – NoFly WP – un insecticid  biologic pentru utilizare atat in spatii inchise, cat si deschise.

Acesta are ca substanta activa o concentratie mare de blastospori vii ai ciupercii parazite „Paecilomyces (Isaria) fumosoroseus” tulpina FE 9901 si alte ingrediente inerte de natura organica.

Produsul este, de asemenea, compatibil cu multe substante chimice, ceea ce il face un instrument excelent pentru utilizarea sa intr-un program integrat de combatere a daunatorilor.

NoFly WP este un produs natural care combate musculita alba de sera, iar in alte tari poate controla si afidele, tripsii, puricii meliferi si alte insecte daunatoare.

Gama Seipro mai contine biostimulatori de top: Shigeki – pe baza de alge, Kaishi – cu aminoacizi, si doua produse noi: Kinactiv fruit – care sporeste proprietatile fructelor, plus Kinactiv root – biostimulator pentru inradacinare.

Pentru lansarea NoFly WP a fost prezent la eveniment si Xabier Gainzarain Domaica, Product Manager Futureco Bioscience S.A., compania producatoare a produselor din gama Seipro, inclusiv a produsului NoFly WP. Domnul Gainzarain Domaica a facut o prezentare detaliata a noului insecticid bio, cu rezultate excelente obtinute in Spania, dar si in intreaga Europa.

Summit Agro Romania s-a infiintat in anul 1997 si face parte din Sumitomo Corporation cu sediul central in Japonia. Printre marcile cele mai cunoscute comercializate in Romania de compania Summit Agro amintim: insecticidele – Mospilan 20 SG si Novadim Progress, fungicidele – Cyflamid 5 EW, Topsin 70 WDG, erbicidele – Nisshin, Targa Super si fertilizantii – Fertigofol Ultra, Sulfomax si BrasiPro.

Totodata mentionam si Trika Expert, un produs UNIC pe piata insecticidelor cu aplicare la sol prin faptul ca incorporeaza in aceeasi granula substanta activa – Lambda-Cihalotrin (4g/kg), dar si ingrasamant organomineral cu efect starter (fosfor 35% si azot 7%), oferind astfel protectie si energie radiculara.

Sumitomo Corporation are o istorie care dateaza din 1630, este prezenta in 116 tari, cu peste 700 de sucursale si are un numar de aproximativ 74.000 de angajati. Corporatia desfasoara activitati in diferite industrii: industria de metale, transporturi si sisteme de constructii, mediu si infrastructura, media, bunuri si servicii pentru imbunatatirea stilului de viata, resurse minerale, energie, produse chimice si electronice.