Culegand informatii, vei culege si roade!

Am fost dintotdeauna convins ca succesul le apartine in primul rand oamenilor foarte bine informati.

Istoria confirma ca multe batalii au fost castigate de armatele conduse de capetenii bine informate. Marele zid chinezesc a fost folosit nu numai pentru aparare ci si pentru a ajuta la transmiterea mai rapida a informatiei.

In zilele noastre cand lucrurile se intampla foarte repede, sintagma “Cei din urma vor fi cei dintai” este deja un paliativ in care e greu sa mai crezi. Dimpotriva este tot mai evident ca cei ce nu s-au adaptat din mers acestui ritm au pierdut deja trenul definitiv si irevocabil.

Ne surprine uneori faptul ca persoane care ne-au fost candva colegi de joaca sau de scoala si care aparent nu prezentau veleitati deosebite de manageri sau oameni de afaceri, au ajuns sa atinga varfuri inalte de performanta si sa aiba succes de invidiat.

Diferenta, in cele mai dese cazuri, a facut-o maniera de abordare a provocarilor si de utilizare a oportunitatior de moment. Dar pentru a sti ce se petrece in jurul tau, ce sa alegi si cum sa procedezi, ai nevoie de informare permanenta. Unii au inteles mai repede decat altii ca “mersul lumii” nu trebuie privit din avion, ci informatia trebuie cautata si analizata la nivel de detaliu. Iar daca ai inteles ca ea poate face diferenta, nu iti ramana decat sa o speculezi in favoarea ta.

Astazi informatia abunda si este lesne de accesat. Depinde de fiecare dintre noi cum ne gestionam bugetul de timp pentru a o cauta, intelege si insusi.

Uneori asistand la unele expuneri sau dezbateri, prindem idei din zbor si ne miram cat de bine par a ni se potrivi si cat de usor le-am putea aplica in practica.

Alegerile cele mai potrivite momentului le putem face numai daca suntem suficient de bine informati. Aceasta este de fapt filozofia asupra careia va invit sa reflectati.

In ce ne priveste pe noi Summit Agro, va recomandam sa dati curs invitatiilor la seminariile si intalnirile cu fermierii pe care le organizam, pentru ca si in sezonul 2013 noutatile sunt multe si ar fi o pierdere sa nu le aflati. Singura contributie platita Dvs. este bugetul de timp alocat. Pentru acest timp v-am acordat intotdeauna respectul cuvenit, prin faptul ca am cautat sa fim cat mai bine pregatiti in fata Dvs.

Cele aproximativ 3 ore petrecute impreuna ne dau prilejul de a schimba informatii tehnice si de a socializa. Consideram ca fermierii de succes trebuie sa fie la curent cu noutatile din domeniu, cu legislatia, cu cerintele pietii, etc.

Materialele informative oferite din abundenta de Summit Agro cum ar fi cataloage, prospecte, scheme tehnologice de cultura, informatii noi despre evenimente din domeniu, liste si comparatii de preturi, etc., va pot fi o sursa de informare pentru intregul sezon. Si nu in ultimul rand numerele de telefon si schimbul de carti de vizita pot insema un punct de plecare al unei colaborari si prietenii de lunga durat.

Este adevarat ca uneori nu tot ce ni se “livreaza” corespunde intru totul cu nevoile noastre, insa cum putem sti asta daca nu luam mai intai la cunostinta, ca apoi sa aplicam si sa verificam.

Asadar recomandarea noastra este sa tineti aproape de noi si sa nu ratati nici una din astfel de actiuni, pentru ca ar spune unii “nici nu stiti ce pierdeti”.

Dr.ing. Anastase IORGU