Summit Agro Romania lanseaza Summitterra

Summit Agro Romania a organizat Summitterra 2014 – eveniment de prezentare in camp a tehnologiei complete oferita de companie si aplicata la principalele culturi de camp. Au fost organizate doua platforme demonstrative de mari dimensiuni in Sud-Estul si Vestul Romaniei, care au demonstrat, in conditii reale de cultivare, eficienta si portofoliul complet al Summit Agro: de la seminte cu genetica de top, fertilizanti microgranulati si foliari, plus produse pentru protectia plantelor.

Alexandru Precup, presedintele Summit Agro Romania declara: “Compania noastra a dovedit inca o data, in conditii reale de cultivare, ca are un portofoliu de produse complet si performant. Am dorit ca prin aceste platforme sa fim alaturi de fermieri cu o tehnologie adaptata conditiilor locale de cultivare – atat pentru Vestul tarii, cat si pentru Sud-Est. Fermierii prezenti au vazut cu ochii lor ca pot folosi cu incredere produsele noastre – chiar si in conditiile dificile din anul acesta si ca avem solutii de succes si pentru principalele culturi de camp.

In partea de Vest, Summitterra a fost organizat la Grabat, judetul Timis, pe 22 mai 2014. Pe o platforma demonstrativa de peste 20 ha, sute de fermieri din Timis si judetele invecinate au vazut in conditii reale de cultivare hibrizii Summit Agro Seeds de grau, rapita, porumb si floarea soarelui, cu rezultate de exceptie: rasarire uniforma si densitate mare la hectar. Fertilizantul microgranulat Sumistart P a asigurat plantelor un start mult mai bun in vegetatie si o inradacinare mult mai profunda. A fost aplicat si noul produs din portofoliul Summit Agro – Nisshin – un erbicid postemergent pentru cultura porumbului, care a combatut cu succes buruienile monocotile anuale si perene.

Pe 29 mai 2014, la Baraganul, tehnologia adaptata conditiilor de cultura din Sud-Estul Romaniei a impresionat alte sute de fermieri din judetul Braila si judetele invecinate. Acestia au apreciat starea foarte buna a culturilor din platforma de peste 20 ha cultivata cu grau, rapita, porumb si floarea soarelui. Fermierii prezenti au declarat ca rezultatele sunt remarcabile, mai ales ca in acest an presiunea de boli, daunatori si buruieni este foarte mare. Portofoliul de insecticide, fungicide si erbicide a facut fata cu succes la toate culturile. Din multitudinea de produse aplicate, s-au remarcat insecticidele Mospilan, Nurelle D, Novadim Progress, fungicidele Yamato, Topsin si Matiz si erbicidele Nisshin si Targa Super.